Vuonna 1866 tohtori John Ellis keksi, että raakaöljy sietää hyvin korkeita lämpötiloja ja sopii loistavasti oman aikansa suurten höyrykoneiden voiteluaineeksi. Tämä oli lähtölaukaus maailman ensimmäisen voiteluainemerkin – Valvolinen – synnylle.

Valvoline on nyt jo yli 150 vuoden kokemuksellaan maailman johtava voiteluainemerkki. Edelläkävijän asema on viitoittanut Valvolinen koko matkaa. Autoistumisen alkuaikoina Valvoline oli esimerkiksi maailman ensimmäisen massatuotantoauton eli Fordin legendaarisen T-mallin tehdasöljy. Nykypäivän esimerkkejä teknologisesta etumatkasta edustavat vaikkapa käyttöikää pidentävät Valvoline Maxlife -öljyt tai ympäristöystävälliset Valvoline NextGen -öljyt.

Koska Valvoline on sitoutunut jatkuvaan kehitystyöhön ja haluun tehdä alansa parhaita tuotteita, sillä on ainoana öljyvalmistajana maailmassa oma koelaboratorio, jossa voidaan tehdä mm. kaikki ILSACin (International Lubricants Standardization and Approval Committee) määrittämät keskeisimmät tuotetestit. Tämä antaa kehitystyölle ja innovaatioille ison etulyöntiaseman. Ja kertoo paljon Valvolinen asemasta ja asenteesta.

Käytännön testi tapahtuu joka päivä liikenteessä ja työelämässä ja moottoriurheilussa ympäri maailman. Yli 150 vuoden kokemuksesta se jo tunnetaan: kun moottorille antaa Valvolinea, tietää aina antavansa parasta.